Ohjelmistot

Mikäli valmistat painovalmiin aineiston itse, suosittelemme käyttämään Adoben ohjelmistoja.

Koot

Painotuotteen aineiston tulee olla 1:1 koossa, suurikokoisen aineiston voi tehdä esim. 1:2 tai 1:10 kokoon säilyttäen mittasuhteet. Huomioithan, että jos aineisto sisältää leikkuumerkit ja se on koossa 1:10, niin myös leikkuumerkkien koko kasvaa kymmenkertaiseksi. Mainitse tiedostonimessä, missä mittasuhteessa kuva on.

Aineistoissa tulee huomioida riittävät leikkausvarat: 5-10 mm ellei toisin mainita. Käytä leikkuumerkkejä ja määritä offset 3-10 mm tarpeen mukaan.

Resoluutio

Suositeltu resoluutio on kaikissa painotuotteissa 200-300 dpi ja suurikokoisissa aineistoissa 100-150 dpi. Värit tulee määritellä CMYK-muotoon ja ICC-profiilina CMYK-väreissä Coated FOGRA39.

Fontit

Fontit tulee liittää aineiston mukaan (embed fonts) tai jos tekstiä on vähän eikä aineistoon ole tarvetta tehdä enää korjauksia, tekstit kannattaa muuttaa vektoreiksi (paths, curves).

Tiedostomuodot

PDF:n lisäksi muita mahdollisia tiedostomuotoja ovat AI, EPS ja JPEG. Muotoonleikattavien aineistojen tulee olla vektorimuodossa tai leikkuulinjat sisällytettynä tiedostoon. Käytä leikkuulinjassa värin tyyppinä Spot-väriä ja käytä leikkuulinjan värissä nimeä CutPath.

Toimitus

Voit toimittaa aineiston meille sähköpostilla aineistot@adworks.fi, muistitikulla tai levyllä.

Jos tarvitset apua aineistojen kanssa

Voit ottaa yhteyttä meihin lomakkeella, sähköpostitse tai puhelimitse, autamme mielellämme.