Maailma muuttuu ja muun maailman mukana myös liikemaailma. Toimisto ei enää ole paikka, jossa työt tehdään, vaan myyntimiehet toimivat liikkuvasti asiakkaiden parissa. Konttoreita tarvitaan lähinnä asiakaspalvelua ja neuvotteluita varten. Tämän totesi myös Fennia, joka remontoi Turun konttorinsa nykyaikaan. Fennian toimiston uuden ilmeen suunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Sabelström Arkitektkontor Oy.

Loikka tähän päivään

Fennian Yliopistonkadun konttorissa työskentelee reilut 20 henkeä, mutta paikalla on kerrallaan vain osa. Siksi koppimaiset tilat kahdessa kerroksessa eivät enää palvelleet tarkoitustaan. Ratkaisu oli luopua alakerrasta ja rakentaa palvelukokonaisuus viihtyisän aulan ympärille.

–Tiloissa tultiin kerralla 30 vuotta ajassa eteenpäin. Aulasta tehtiin kohtaamispaikka, jonka ympärille neuvottelutilat ja asiakaspalvelupisteet koottiin. Samalla saimme erinomaisen tilan yritys- ja sidosryhmätapahtumien järjestämiseen, kertoo aluejohtaja Marko Leppänen.

–Myös toimistotekniikka ja kalusteet päivitettiin tähän päivään. Mutta vaikka kaikki muu uudistui, niin fläppitaulu sai jäädä, siitä ei myyntiorganisaatio luovu koskaan, hän nauraa päälle.

Peittävää mutta läpinäkyvää

Uusista tiloista haluttiin entistä valoisammat, joten niihin tuli paljon lasipintaa. Ilmettä toimistoon lähdettiin hakemaan teippauksilla, joista vastasi Adworks.

–Minulla oli sellaiset vaatimattomat toiveet, että teipin pitää sekä peittää että päästää valoa läpi ja ilmeen olla paikallinen – loput jätin ammattilaisille, Leppänen kuvailee.

Fennian neuvotteluhuoneet on nimetty Turun kaupunginosien mukaan, mikä inspiroi Adworksia teippien suunnittelussa. Leppänen on lopputulokseen erittäin tyytyväinen.

–Adworksilta tuli idea käyttää teipeissä kaupungin siluettia ja leikata huoneiden nimet suoraan teippeihin. Hiekkapuhallusteipit päästävät myös valoa lävitseen, mutta suojaavat katseilta, hän kuvailee.

–Juuri oikealla korkeudella oleva teippaus antaa ihmisten nähdä, onko tila käytössä, mutta suojaa yksityisyyttä esimerkiksi blokkaamalla näkymän näytöille, Leppänen lisää.

Puolikorkea teippaus peittää, mutta päästää valon lävitseen

Toiminnallisuutta teippauksilla

Teippaukset eivät ole vain koristeena tai näköesteenä, vaan niillä voidaan myös muokata tilojen toimintaa.

–Asiakaspalvelutiloissa, joiden on tarkoitus olla kutsuvia, käytämme pelkästään siluetin ääriviivaa, jolloin asiakaspalvelija pystyy ottamaan katsekontaktin aulassa odottavaan asiakkaaseen, Leppänen kuvailee.

–Niissä tiloissa, joita ei ole tarkoitettu asiakkaille, on puolestaan peittävä teippi. Tämä ratkaisu antaa työrauhan, mutta teipin yli kuitenkin näkee aulatilaan. Tällä tavoin teippauksia varioimalla voimme ohjata asiakkaita oikeisiin tiloihin, hän selventää.

Kiitetty kokonaisuus

Adworks sai Fennian konttoria toteuttaessaan melko vapaat kädet. Asiakkaalla oli tietyt tarpeet, lähinnä siitä, mitä haluttiin peittää ja mitä näyttää, mutta muuten toteutus jätettiin heidän harkintaansa. Ja kyllähän ammattilainen osaa.

–Tämä toteutus toimii erinomaisesti. Olemme erittäin tyytyväisiä. Emmekä ole ainoita, uusi ilme on saanut myös tapahtumissamme paljon kehuja ja herättänyt keskustelua, Leppänen kiittää.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme, jos haluat päivittää omien tilojesi ilmeen teippamalla.