Adworks asensi aurinkosuojakalvot Kiinteistökartion kiinteistöihin

Kiinteistökartio Oy on Turun seudun johtavia toimisto-, liike-, ja teollisuuden kokoonpanotilojen vuokraajia sekä asuntorakennuttamisen ammattilainen.

Aurajoen rannalla sijaitsevassa Jokikadun kiinteistössä yrityksellä on toimitiloja historiallisissa puitteissa. Tilojen vuokrauksesta vastaava Riku Lappalainen kertoo, että upeassa 390 neliön avotoimistotilassa on todella paljon ikkunapintaa ja valoisuutta.

–Asiakkaat arvostavat valoa ja miljöötä. Hyvin aurinkoisina päivinä suora auringonpaiste kuitenkin häikäisee ja lämmittää tilan isojen ikkunoiden kautta. Toki kiinteistömme jäähdytys on hyvä, mutta sekään ei auta, kun aurinko paahtaa kirkkaana ja kuumana.

Riku Lappalaisen mukaan ongelman ratkaisu löytyi Adworksin 3M-aurinkosuojakalvoista.

–Lämpökuorma ja häikäisy poistuivat ikkunoihin asennetuilla kalvoilla. Valvomosta näemme, että sisälämpötila on laskenut ainakin 5 astetta pahimmasta, liika lämpö jää ulos.

–Nyt riittää normaali jäähdytys. Vuokralaiset ovat olleet erittäin tyytyväisiä työolosuhteisiinsa.

Suojautuminen helteiltä kannattaa

Aurinkosuojakalvot asennettiin todella kreivin aikaan, ennen viime kesän ”tappohelteitä”.

–Asennus sujui mallikkaasti ja oikeissa olosuhteissa, kalvojahan ei voi asentaa liian kylmällä, tuulisella tai sateisella säällä. Meillä Kiinteistökartiossa aurinkosuojakalvot asennettiin Jokikadun kiinteistön lisäksi Apilakatu 13:een.

Riku Lappalainen suosittelee energiatehokkaita 3M-kalvoja ehdottomasti kaikkiin tiloihin, joissa on vastaava ongelma.

–Hinnasta huolimatta satsaus kannattaa. Häikäisyn saa ehkä pois umpiverhoilla, särmeillä tai vastaavilla, mutta paahtavaan lämpöön tarvitaan lisäjäähdytystä ja sekin maksaa.